Hyppää sisältöön

Hae sanastosta

Sisällön kieli

Tietoja sanastosta


Nimi

Paikannimirekisteri

Kuvaus

Nimistö koostuu paikannimi- ja karttanimituotteista.

Paikannimet sisältää noin 800 000 luonto- ja kulttuurinimen tarkistetun kirjoitusasun, tiedot nimen kielestä (suomi, ruotsi, pohjoissaame, inarinsaame tai koltansaame) ja sen asemasta paikan sijaintikunnassa sekä paikan sijainnin ja paikkatyypin. Sijaintitietona ovat nimetyn paikan keskipisteen koordinaatit, joella sen suun koordinaatit. Nimien kirjoitusasu on tarkistettu Kotimaisten kielten keskuksessa. Paikannimissä kukin paikka ja sen nimi (tai nimet) ovat vain kertaalleen.

Karttanimet sisältää paikannimistä eri karttatuotteita varten valitut nimet ja niiden kartografisen esittämisen tiedot. Karttanimien tietoina ovat – paikannimien tietojen lisäksi – nimen karttasijainti, suuntaus ja taivutus sekä typografiset tiedot, kuten kirjasinlaji ja -koko. Karttanimissä tietyn paikan, kuten joen nimi voi esiintyä useampaan kertaan samassa tuotteessa (karttamittakaavassa).

Tiedostoina paikannimistä ja karttanimistä on saatavissa mittakaavaversiot 1:20 000, 1:100 000, 1:250 000, 1:500 000, 1:1 milj., 1:2 milj., 1:4,5 milj. ja 1:8 milj. Tiedostot ovat joko taulukkomuotoisia tekstitiedostoja tai Nimistön kyselypalvelun (WFS) rajapintatuotteita vastaavia GML-tiedostoja.

Nimistön voi hankkia koko maan kattavana.

Nimistö on saatavissa rajapintapalveluna: Nimistön kyselypalvelu (WFS) http://www.maanmittauslaitos.fi/aineistot-palvelut/rajapintapalvelut/nimiston-kyselypalvelu-wfs
Tuote on avointa aineistoa.
Lisätietoa Avoimien aineistojen hankinta -sivustolta http://www.maanmittauslaitos.fi/avoindata/hankinta

Julkaisija

Maanmittauslaitos

Oikeudet

Nimistön voi hankkia koko maan kattavana. Tuote on avointa aineistoa. Avoimen tietoaineiston lisenssi http://www.maanmittauslaitos.fi/avoindata_lisenssi_versio1_20120501. Lisätietoa Avoimien aineistojen hankinta -sivustolta http://www.maanmittauslaitos.fi/avoindata/hankinta. Nimistö on saatavissa myös rajapintapalveluna: Nimistön kyselypalvelu (WFS) http://www.maanmittauslaitos.fi/aineistot-palvelut/rajapintapalvelut/nimiston-kyselypalvelu-wfs. Räätälöityjä toimituksia voidaan tehdä maksusta.

Päiväys

2014-01-14

URI

http://www.yso.fi/onto/paikat/conceptscheme

Resurssien lukumäärä tyypeittäin

TyyppiLukumäärä

Termien lukumäärät kielittäin

Kieli Päätermit Ohjaustermit Piilotermit